Kvinde sover i seng

Sådan falder du i søvn: Sunde aktiviteter der trætter

g43

Det er vigtigt, at du får nok søvn. Så er du mest frisk og klar til at tage imod alt det, livet kaster i din retning. Det er godt for dit helbred og giver en bedre livskvalitet.

For at kunne sove skal du være træt nok. Der er mange måder at blive træt på. Nogle af dem er ikke så sunde for dig. Fx at holde dig vågen meget længe eller at tage sovepiller hver aften. Andre metoder er derimod både sunde for dig og gode til at gøre dig klar til at sove. Læs med her, og find ud af, hvad epoxy maling og en guitar har at gøre med søvn.

Malerpensler

Hårdt fysisk arbejde

En af de sundere måder at blive træt på er med hårdt fysisk arbejde. Det er meget bredt defineret. Sport tæller med, græsslåning tæller med, og din cykeltur til og fra arbejde tæller også med. Når du bruger din krop, så kører du den træt.

Du kan også lave fysisk arbejde derhjemme. Mal fx gulvet i garagen med epoxy. Epoxy kan bruges til mange overflader. Det holder godt, når det først er malet på. Og at male er hårdt fysisk arbejde. Det kan gøre dig træt i kroppen på en behagelig og sund måde. Hvis du husker ikke at have kroppen i den samme stilling hele tiden, og hvis du husker at lufte ud, så er det godt for din sundhed og din søvn at male.

Akustisk guitar i lænestol

Hårdt mentalt arbejde

Du kan også lade noget andet end kroppen arbejde og køre hovedet træt. Prøv fx at finde dig en ny hobby, og lær noget nyt. Du kan kaste dig ud i at lære at spille guitar. Garagen, som du lige har malet, kan blive et lækkert musikrum.

Køb guitar med lidt omtanke. Der findes mange forskellige typer, og du skal helst købe dig en guitar, der passer til dig. Brug gerne lidt tid på at sætte dig ind i, hvilken slags guitar der vil passe bedst til dig. Så bruger du også lidt energi på det og bliver træt på en god måde og klar til at sove.