Indret hjemmet lidt mere behageligt

g43

En nøglefaktor i at have et hjem, der er sundt og rart at være i, er, at man har indrettet det med en vis form for rummelighed, hvortil man kan føle sig fri og tilpas. Dette kan dog også virke til at vække problemer hos folk, for lige såvel som de skal have lov til at være der i hjemmet rent kropsligt, så skal de også kunne være der rent indretningsmæssigt.

For minimalisterne kan dette forekomme nemmere end for andre; og nogle vil oftest tage den minimalistiske tilgang for at løse problemet… Og de vil så komme ind i det næste problem, som er, at de ikke selv er minimalister og derfor kommer til at føle at deres hjem er tomt frem for komfortabelt.

Udnyt de skjulte pladser

Er man i den kategori af mennesker, som har mange ting, der blot står og samler støv på hylder – om det så er videospil, brætspil, bøger eller DVD’er. Sagen er den, at selvom det ser godt ud at kunne fremvise sin kulturelle og underholdende side gennem indretning, så kan en bolig, der mest ligner børneafdelingen i et bibliotek; sikkert hyggeligt, men også trængt.

Her kan man passende udnytte de tomme pladser, man kan finde under sengen, i klædeskabet og under sofaen. Har man sågar investeret i en chaiselong sovesofa vil der oftest være en masse plads beregnet til sengetøj, som i stedet kan bruges til at opbevares disse genstand.

Bring liv til hjemmet

Hvis man kan tåle at have kæledyr, bærer overskuddet til at passe et og sådan, så kan man sagtens anskaffe sig noget så roligt som en kat. Selvom katteskåle i stativ, katteseng og kattebakke godt kan komme til at kræve lidt af den frie plads, så vækker et kæledyr også en vis sjæl til hjemmet og sammen med nærkontakten udskiller det også visse stoffer, der er sunde for dig.

Er du i stedet en af de uheldige med en allergi eller bor et sted, der ikke tillader dyr, så kan man også bruge stueplanter. Planterne renser luften og udskiller ilt, der begge har en god effekt på dit hjemlige velvære, og gør det hele mere behageligt.