Vær sammen i familien om at få skabt en mere energisk hverdag

g43
Hengivenhed, Strand, Forældre, Barn, Familie, Pige, Kid

Går mange af jer i familien og føler jer trætte og måske en smule triste til hverdag? Er det mildt sagt svingende, hvor højt humøret er i hjemmet, og er du træt af, at det er på denne måde? Ville du ønske, at I kunne være sammen om at få skabt en god energi og en positiv atmosfære derhjemme? Så læs med her. 

Ofte er det nemmere at skabe forandring, når man er sammen om det. Omvendt er det også langt nemmere at sidde fast i gamle vaner, hvis man er flere, der gør det på samme tid. Derfor kan det måske være et godt projekt at gå sammen i familien om at få en mere energirig og foretagsom hverdag, hvor I alle sammen føler jer friske og glade. 

Solnedgang, Strand, Silhuetter, Hoppe, Ungdom, Aktiv

Tag en snak

Hvis du føler, at I har en negativ og doven stemning derhjemme, så er det første, du må gøre at tage en snak med din familie. Fortæl hvordan du har det, og spørg dem om det er noget, de kan genkende. Endnu vigtigere: Spørg dem, om det er noget, de har lyst til at forsøge at lave om på. Forandring kræver jo, som du nok ved, vilje. Hvor der er vilje, er der vej. 

Hvis I i familien er enige om, at I har lyst til at forsøge at ændre på nogle ting, så er I nået det skridt videre. Da er det næste skridt, I sammen må tage at forsøge at finde ud af, hvordan I vil skabe konkret forandring. I må altså lægge en plan. 

Det er ofte en god idé at se på de vaner, I har sammen i familien. Hvis dette er nogle usunde vaner, som kun medfører dårlig stemning og ladhed, så er det måske her, I bør tage fat. 

De sunde vaner

De sunde vaner… Ja ja – men hvad er det for nogle? Sunde vaner handler om alt muligt, ligesom sundhed handler om alt muligt. Det handler om den sunde kost, gode motionsvaner, at man får nok søvn. I familien kan det også dreje sig om andre ting – dette kunne fx være, hvordan I taler til hinanden og generelt behandler hinanden. Jeres opførsel overfor hinanden er nemlig også med til at skabe et miljø, som det enten er sundt eller usundt at være i. 

I bør altså tale om, hvilke områder I vil prioritere at tage fat på. En idé kunne være at lave en madplan. Sammen kan I arbejde hen mod at spise mere sundt og grønt. I længden vil dette give jer mere livsglæde og energi. Derudover er det også en god øvelse for alle i familien at være en del af madlavningen. 

Hypertension, Højt Blodtryk, Hjerte Sygdom, Medicinsk

Få hjælp hvis det er nødvendigt

Det skal nævnes, at det i nogle tilfælde også er nødvendigt med hjælp udefra. Dette gælder fx, hvis en af medlemmerne i familien har nedsat funktionsevne. Et handicap eller en udfordring af den ene eller anden art kan kaste en mørk skygge over hele den måde, en familie fungerer på. I kan fx søge BPA. Du kan komme i betragtning til BPA, hvis du har nedsat funktionsevne – enten psykisk eller fysisk. BPA står for ”Borgerstyret Personlig Assistance” og er en ordning, der kan hjælpe med personlig pleje mm.

3 kommentarer til “Vær sammen i familien om at få skabt en mere energisk hverdag”

  1. I am not sure where you’re getting your information, but great topic.
    I needs to spend some time learning more or understanding more.

    Thanks for excellent info I was looking for this info for my mission.

Der er lukket for kommentarer.