hundeleg

Energisk hvalp vs. træthed: Sådan overlever du det første år

g43

Hundehvalpe er nogle fantastiske små væsner. Disse sjove, nuttede pelsklumper med alt for store poter og en uudtømmelig flod af glæde er både hjertevarmende, sjælevarmende og totalt udmattende.

Hvalpes energiniveau står aldrig stille. De er i evig bevægelse og selvom det bringer smilet frem at se dem tumle rundt og opdage verden med åben nysgerrighed, kan det også være udmattende.

Giv din hvalp en hvalp!

Her menes der naturligvis ikke at du skal købe en ekstra hundehvalp, når én hvalp i forvejen er nok: I stedet anbefales en legetøjs hundehvalp!

Ligesom små børn ynder at lege med dukker, vil din hvalp elske at lege med sin helt egen bamse. Det anbefales at købe en legetøjs hundehvalp eller en and, giraf, eller måske ræv der er godkendt til unge hunde og derfor kan holde til lidt ”voldsom” leg, hvor der er tænder involveret. Der er et utal af muligheder at vælge imellem i langt de fleste online (og offline) dyrebutikker.

hundeleg

Giv din hvalp sit eget lille udendørsareal

Legetøjs hundehvalpe, bamser og lignende er meget godt – i sidste ende dækker dette dog kun en lille del af din hvalps energiniveau. Et andet godt råd er derfor at anskaffe et hegn, gerne en plastic variant grundet hvalpes tendens til at tygge i alt, og sætte dette hegn op i din have, på din terrasse eller lignede.

Dette område kan give din hvalp en chance for at løbe frit og få raset af, mens du kan tage et velfortjent hvil. Sørg blot for at maskerne, i det hegn du vælger, er så små, at hvalpen ikke har mulighed for at stikke sit hoved gennem.

Find en legekammerat

Hvalpe har masser af energi, så hvorfor ikke lade dem udfordre et væsen der har lige så meget krudt i bagpartiet som din lille hvalp?

At finde ”legeaftaler” til hvalpen kan give et stort frirum. Dette er særligt let hvis du i forvejen kender personer der har en hund med et rummeligt og venligt sind, der gerne kommer på visit for at tilbringe et par timer med at underholde hvalpen, mens du har mulighed for at få ladet lidt op med spil, læsning eller en god TV-serie.