Hvor meget ligner du egentlig en engelsk bulldog?

g43

Som hund som ejer, er det ordsprog der oftest bliver sagt højt når der er sammenlignelighed at finde mellem tobenede og firbenede, men er det i virkeligheden således når det kommer til stykket? Hvis du ejer en engelsk bulldog så kan du måske selv tjekke efter på https://engelsk-bulldog.dk/ for at se om der ikke skulle være nogle sammenligninger som du så kan overveje om er nogle hunden har arvet af dig eller omvendt. Overraskende nok, så vil du nok se, at du har flere ligheder mellem dig og din hund, end du først lige havde i tankerne. 

Lider du af kronisk træthedssyndrom? 

Er du en af de mange danskere der lider af kronisk træthedssyndrom, så er der i hvert tilfælde en meget stor sammenligning mellem dig og langt de fleste engelske bulldogs, for her er der tale om en race der har et noget større behov for søvn end andre hunderacer. En engelsk bulldog har en betydeligt mere forkortet snude end andre hunderacer, hvilket er opstået i avlen hvor der ikke samtidig også har været fokus på at forkorte den bløde gane inde bagved i munden.

På denne måde er der ikke så meget plads til at trække vejret og hunden lider i langt de fleste tilfælde af dårlig evne til at ilte blodet. Lider du af kronisk træthedssyndrom er det ikke sikkert fordi der er grundet forkortet næseryg, men i hvert tilfælde kan du sammenligne din adfærd med en engelsk bulldog når det kommer til søvnbehovet og om ikke andet ønsket om at sove lidt mere end andre. 

Hunden orker ikke at gå så langt 

Grundet den manglende evne til at trække vejret tilstrækkeligt med det problem der kaldes brychycephalt syndrom, er en engelsk bulldog heller ikke den der orker at gå så lange ture som det gør sig gældende for andre hunde. Hunden har af lige præcis denne årsag også en større tendens til at blive overvægtig og her kan der igen drages paralleller mellem hund og ejer. Et stort studie fastslår, at der er en sammenhæng mellem vægten hos de mennesker der ejer en mindre aktiv hunderace, som eksempelvis en engelsk bulldog og andre mere aktive hunderacer. Her ses det, at der er større tendens til overvægt hos de personer og familier der ejer en engelsk bulldog, men heldigvis mindre end de personer der slet ikke ejer en hund.