Hund_hvid

Sådan gør du livet med hund lettere, hvis du ofte er træt

g43

Der er rigtigt mange danskere, der lider af sygdomme – både fysiske og psykiske. En af disse er kronisk træthed. Det kan være svært at behandle, men der er stadig ting, du kan gøre for at hjælpe dig selv. 

Herunder kan du få inspiration til, hvordan du lettere kan komme igennem hverdagen, hvis du lider af kronisk træthed.

Ældre_par

Sørg for lette løsninger og rutiner

Du kan gøre dig selv en stor tjeneste ved at skabe nogle faste rutiner for din hverdag. Hvornår står du op hver dag? Hvad er det første du gør? Hvordan løser du huslige pligter? Der er mange ting, som du foretager i løbet af en dag, der kan sættes ind i en fast struktur. 

Dette gælder især for de huslige pligter. Dem er der især mange af, hvis du også har en hund. Hunden skal aktiveres, motioneres og leges med – og hvordan kan du finde tid og energi til dette? Det gælder om at skabe lette løsninger for dig selv.

En let løsning kan være effektiv foderopbevaring. Hvis du har foderet opbevaret lettilgængeligt, vil du hurtigt kunne få øst mad op til hunden.

Husk, at du gerne må spørge om hjælp

Udover at strukturere din hverdag – som du selv kan gøre, skal du også huske, at det er okay at spørge om hjælp. 

Mange mennesker er ikke gode til netop dette, men der er til gengæld mange, der elsker at hjælpe til. Så hvis du har nogle venner eller familiemedlemmer, der elsker at hjælpe til, bør du huske at spørge dem, når du har brug for det. 

Det kan godt være, at du ikke har en diagnose, men hvis du har det svært med at få hverdagen til at hænge sammen, er det en rigtig god ide at få andres hjælp, så du ikke kommer ud på et sidespor. 

Det kan for eksempel være, at der er en bekendt, som ville elske at få lov til at gå en tur med til hund? På den måde kan I hjælpe hinanden.

hund_og_ejer

Hunden kan også hjælpe dig

Hunden kræver meget arbejde, som du sikkert er klar over. Men den kan faktisk også hjælpe dig. Men hvordan er det muligt? 

Hunde er utroligt glade væsener, hvis de bliver passet godt på. Og du har sikkert oplevet, hvordan hundens energi og gode humør kan smitte dig. Så på de dage, hvor du synes, at det hele er lidt hårdt, bør du lade hunden påvirke dig på en positiv måde. 

Hunden er i sandheden menneskets bedste ven, og det bør du udnytte. For selvom det kræver meget tid og energi at have en hund, kan den stadig have en utroligt positivt indvirkning på dig, din hverdag og dit humør. Så organiser dig, spørg om hjælp og lad din hund hjælpe dig!