moderne

Moderne møbler – her er 3 populære trends

g43

Møbler er måske en af de vigtigste dele af det moderne danske hjem. De er med til at give et unikt blik ind i beboernes sind og kan virkeligt påvirke hjemligheden af rummet.
Til gengæld så er dette også et område, som hele tiden udvikler sig, hvorfor det kan være svært at følge med i de mange trends.
Netop derfor finder du her 3 fede trends, som vi i dag ser i møblernes verden. Har du lyst til at læse endnu mere, så skriver sider som Kulturnet om netop denne verden!

Det må godt være rustikt og unikt

Engang, så skulle alle møblerne bare være snurrelige, og det hele skulle bare passe sammen som var det taget ud fra et designkatalog.
I dag er verdenen dog lidt en anden. Møblerne må faktisk godt være lidt deres egne og have karakter. Det kan blandt andet ses i de mange forretninger, som både landet, men også verdenen, over laver møbler såsom spiseborde af genbrugsmaterialer.
Dette gør nemlig, at der altid er et unikt udtryk til ethvert møbel. Det viser altså, at der er personlighed i rummet, og det giver en karakter, som bare ikke kan repliceres.

Kontrasten må gerne være stor

En gang handlede det om, at man skulle finde et bestemt farvemønster, og så skulle man bare følge det til punkt og prikke.
Dette kan dog føre til en meget monoton stil og i rum som stuen, så er dette sjældent noget, som tager sig særligt godt ud. I stedet handler det i dag om kontrast!
Til det mørke trægulv, som findes i stuerne, så er det eksempelvis populært at bruge et sofabord i lyst marmor, som beskrevet her, til at fremhæve kontrasten imellem de forskellige elementer.
Det er også kontrasten af former. Har man en meget kantet sofa, så kan det være utroligt rart at have et mindre kantet, måske endda rundt, sofabord. Så undgår man nemlig, at det hele føles meget kantet og indrammet, og i stedet føles det hele mere naturligt og i harmoni!

Antikken kommer næsten tilbage

Det er ikke fordi, at enhver stue og ethvert køkken i Danmark skal ligne, at det er fra 1700-tallet, men det er efterhånden blevet populært at hive nogle af de ældre dele af møblementet ind igen.
Finurlige og snirklede designs på stole er blevet populære. Motiver såsom roser eller spændende geometriske former indskåret i træet i bordbenene er også utroligt smuk og giver virkeligt karakter til møblet.
Her handler det altså om, at møblerne ikke behøver være moderne bare for at være moderne. Nogle gange kan det ældre og romantiske være med til at give en vis sjæl, som man ikke ser mange andre steder.
Med disse trends indenfor møbelverdenen ved hånden, så er du nu bedre udstyret til at gå ud og finde den perfekte stil til dit hjem. Hvad end det er sofaborde, stole eller måske hylder, som du mangler, så kan det hele passe ind i den nye bølge af designs!