Hyggelige lamper

Smukke retrolamper

g43

Hvis du er den mindste smule interesseret i design og interiør samt spændende trends, kan du ikke have undgået at høre om de smarte retrolamper. De gamle lamper, som atter er moderne, optager stigende spalteplads i landets boligmagasiner og dekorerede boligblogs på internettet, hvor der nærmest er gået sport i at finde den mest fantastiske og retro lampe overhovedet muligt.

Du kan også let tage del i den spændende trend og allerede i dag begynde jagten på din helt egen retrolampe! Det eneste det kræver er, at du sætter dig ind i, hvad du skal være opmærksom på når du handler retrolamper samt være bevidst om, hvilken stil, type og design du ønsker at bringe ind i dit hjem. Det er langt nemmere at lede, når du indsnævrer din søgen men et åbent sind kan bestemt også være en fordel. Sommetider kan du finde de største skatte de mest uventede steder.

Hvad definerer en retrolampe?

En retrolampe er en gammel lampe, der har genvundet indpas i modebilledet. Ofte er der tale om klassiske designs af kendte designere fra en svunden tid, men som atter gør sig relevante i takt med at moden forandrer sig og tidens trend skifter. Retrolamper kommer i mange former, både hængende, stående på gulv og væglamper. På retrolamper.dk kan du finde en masse inspiration.

Når du er på udkig efter en retrolampe, er det en god idé at være bevidst om hvilken model du ønsker samt hvad standarden for en velholdt stand er. Undersøg derfor lampen for defekte fatninger, skallende maling, slidtage og selvfølgeligt funktionaliteten. Der findes også en lang række retro-lamper som er re-produceringer af gamle, populære designs. Disse er typisk i bedre stand end reelle retrolamper, du vil finde i din søgen, men dertil medfølger selvfølgeligt ikke den samme autentiske patina, som du finder ved lamper der har levet et langt og produktivt liv i forskellige hjem rundt omkring i landet.

Hvor finder jeg en retrolampe?

Som med mange andre ældre skatte, er et loppemarked altid et godt sted at kigge, hvis du ønsker at få nogle fede indretningsfund fra en svunden tid hjem i din bolig.

Det er gratis at gå på loppemarked og du kan tage al den tid du har brug for, til at gå på udkig efter din næste retrolampe til hjemmet. Hvis du gerne vil have mere betænkningstid og ikke kan erhverve dig et sådant fund på stående fod, er internettet et oplagt sted at gå på jagt. Internettet bugner af private sælgere og professionelle antikvitetshandlere, der gerne vil vise deres store udbud af retrolamper frem. Når du handler retrolamper på nettet har du god tid og et samlet overblik over udvalget. Du er samtidigt heller ikke under geografiske ristriktioner. Den eneste ulemper ved at handle retrolamper på nettet er, at du ofte ikke kan forhandle en bedre pris i hus, men det skader jo ikke at spørge. Samtidigt kan du heller ikke fysisk undersøge lampens stand for skader og skavanker, når du handler på nettet.