En frisk krop er en sund krop

g43

Er du konstant træt? Også selvom du sover de anbefalede 8 timer hver nat? Det kan være, at du skal til at gøre noget ekstra for, at du kan føle dig mere udhvilet og frisk. Der kan være mange grunde til, at man går og føler sig træt, men det betyder heldigvis, at der også kan være mange løsninger. 

I denne artikel finder du en række gode råd til, hvordan du får en bedre nattesøvn, og hvordan du holder både krop og sind friskt hele dagen igennem. 

Afslappende massage

Velvære 

Der er ikke noget så dejligt som lidt selvforkælelse. Det kan hjælpe en til virkelig at få slappet af, få stress og dårligt humør på afstand og dermed også hjælpe søvnen. Overvej om du skal forkæle dig selv med en omgang massage, en omgang zoneterapi eller måske noget akupunktur. Det kan samtidig lette dine spændinger i kroppen, som kan være med til at forhindre dig i at kunne slappe ordentligt af, når du skal sove. 

Du kan finde tilbud på behandlinger hos Sundhedscenter Vordingborg.

Gode og sunde rutiner

En god søvn er afhængig af sunde rutiner. Du skal blandt andet sørge for at holde den samme døgnrytme hele ugen. Hvis du ændrer sengetiderne for meget i weekenden, vil du hver mandag få svært ved at komme op til tiden, og du vil bruge dagen på at være træt og ugidelig. 

Gå i seng på det samme tidspunkt hver dag og stå også op på det samme tidspunkt, også selvom du har fri. 

Dansende glæde

En sund krop

Du skal også sørge for at holde din krop sund og glad. Dette er ikke en reprimande om, at du ikke må spise det, du har lyst til, eller at du skal løbe lange ture dagligt. I stedet er det et godt råd om at passe på din krop. Sørg for, at den får de vitaminer og den næring, den har brug for, og sørg for at bevæge den. 

Det kan fx være en rigtig god ide at sætte din yndlingsmusik på om aftenen og danse helt uhæmmet. Det skaber både godt humør og sørger for, at du får rørt alle muskler og led, så du undgår, at de bliver stive.

En ordentlig seng

Endelig er det vigtigt, at du har en ordentlig seng og ikke mindst en ordentlig hovedpude. Alt for mange sover med forkert blødhed i madrassen og forkert tykkelse i hovedpuden. Det er skyld i dårlig sovestilling og dermed også en dårlig søvn, fordi kroppen ikke kan slappe helt af. 

Hvis din seng er træt og gammel, skal du se at få dig en ny. Du skal desuden huske at vaske både din hovedpude og din dyne et par gange om året, så du sikrer dig, at de ikke gemmer på støvmider eller andre skadelige organismer. 

God sovestilling