sammenhold

5 tips til hvordan du passer bedre på dit mentale helbred

g43

Det er vigtigt at passe på vores mentale helbred. Hvis ikke sindet har det godt, så har kroppen det som regel heller ikke. Men hvis vi ikke er klar over, hvordan vi egentlig bedst muligt skal passe på vores eget mentale helbred, så er vi jo lige vidt.

Derfor giver vi dig her nogle gode råd til, hvordan du bedst muligt tager hånd om dit sind og dit mentale helbred. Læs med her.

Søg stilheden

Langt de fleste af os kører konstant inde i en meget travl hverdag, hvor vi konstant giver hjernen en masse input. Vi hører podcast på vej på arbejde i toget, vi lytter til musik imens vi arbejder og vi sætter måske endda en film på at køre i baggrunden imens vi laver mad.

Vores hjerner kan blive helt overkørte af den evige stimulering vi giver den og nogle gange er det bedst bare lige at træde et skridt tilbage og nyde stilheden. Væn dig til at lytte til de naturlige lyde omkring dig i blot få minutter af og til. Jeg lover dig, at det vil gøre underværker.

Gør mere af det der gør dig glad

Vi laver alle sammen ting i vores hverdag, som vi egentlig ikke har lyst til. Måske vi har et kedeligt arbejde, vi hader et bestemt fag på studiet vi skal læse op til eller vi har et opkald til skat, som vi bliver ved med at udskyde.

Alle de trælse ting er noget som vi skal igennem (vi kan jo ikke bare sige jobbet op eller droppe ud af studiet pga. et enkelt fag), men det er vigtigt at vi stadig giver plads til glæden i vores hverdag. Prøv derfor så vidt muligt at bruge tid på at lave noget hver dag, som kan give et smil på læberne og bringe dig oprigtig glæde.

smile

Dyrk dig selv

For nogle mennesker er deres seksualitet meget vigtige for dem og for andre ikke så meget. Hvis du er et af de mennesker, som har brug for at udtrykke din seksualitet så prøv at finde måder at gøre det på i din hverdag.

Klæd dig lækkert ud en aften hver weekend og tag ud og dans med vennerne. Eller bliv hjemme og nyd gratis porno i dit eget selskab. Find en måde der er tilpas for dig og hvordan du bedst kan dyrke din egen seksualitet.

Mind dig selv om det gode i livet

Vi kan alt for ofte komme ind i nogle dårlige vaner med at kun fokusere på alt det negative her i livet. Prøv i stedet at sætte nogle rammer op for dig selv, så du kan minde dig selv om at fokusere mere på det positive i dit liv.

Det kan for eksempel være, at du hver morgen skriver fem ting ned som du er taknemmelig for. Eller måske beder du en lille aftenbør hver aften og takker for den dag, som du har haft – uanset hvordan dagen så er gået. Det er et privilegie overhovedet at have levet igennem endnu en dag og det gør ikke noget at man lige minder sig selv om det faktum.

Omgiv dig med gode venner

Til sidst vil vi blot minde om at gode venner kan gøre en verden til forskel og hjælpe en med at holde humøret oppe. Sørg derfor for at omgive dig med gode venner og ræk endelig ud efter dem, hvis du befinder dig i en svær periode for tiden.