Sådan kan du kurere din migræne med botox

g43

Det kan lyde ret utroligt, at det skulle være muligt at få glattet sine rynker ud og slippe for migræne på samme tid. Det er dog ikke desto mindre en metode, som flere smerteklinikker benytter, da den har vist sig meget effektiv. Det er meget nemt at sprøjte botox ind i musklerne. Det er på ingen måde et stort indgreb, og det er derfor en nem løsning at forsøge, hvis du har lidt af migræne i lang tid, og smertestillende piller ikke kan lindre dine smerter.

Migræne er kraftige hovedpiner og er meget almindelige. Det anslås, at omkring 600.000 danskere lider af migræne. Det er derfor slet ikke sjældent. Hvis du har mere end 15 dage om måneden, hvor du har migræne, siger man, at du har kronisk migræne. Lige gyldigt om det kun er en gang i mellem, eller om det er ofte, er det meget ubehageligt at have migræne. Det gør, at du ikke kan arbejde. Hvis du lider af kronisk migræne, vil det derfor være mere eller mindre umuligt for dig at have et arbejde.

Mange oplever at blive lys- og lydfølsomme, når de har migræne. Det er derfor sjældent, at folk har overskud til andet end at ligge i sengen hele dagen.

Botox mod migræne

Når du opsøger en læge for at få hjælp til at kurere din migræne, vil han eller hun typisk altid først prøve at give dig noget medicin. Det er klart den nemmeste løsning, hvis smertestillende piller virker for dig. Så skal du bare tage piller, når du kan mærke, at migrænen er på vej.

Hvis pillerne ikke hjælper, kan botox migræne være en løsning. Botoxen bliver sprøjtet ind i de store muskler i ansigtet. Det er altså ikke de små muskler, der styrer din mimik. Det er ellers fordommen om mange mennesker, der har fået botox – at de ikke har nogen ansigtsmimik. Det behøver du heldigvis ikke at bekymre dig om. Effekten af botoxen er blevet videnskabeligt bevist i flere studier. Det er derfor en god og meget sikker løsning.

I stedet for botox vil man også i nogle tilfælde vælge at give nerveinjektioner. Det kan nemlig også have en rigtig god effekt mod migræne.

Behandling af mere genstridig migræne

For nogle former for migræne er det ikke nok at give piller eller injektioner. Der vil patienten stadig opleve at have stærke smerter i hovedet. Det kan derfor være nødvendigt at tage nogle skrappere midler i brug for, at du kan komme af med migrænen og kan få dit gamle liv tilbage.

Det kan for eksempel være ved at operere et nerveimplantat ind under din hud i baghovedet. Det er ikke noget, der vil kunne ses, og det kan laves uden, at du får store ar. Implantatet fungerer lidt som en pacemaker, så den udsender elektroniske signaler. Det forhindrer, at du får kraftige hovedpiner som migræne.

Der findes flere forskellige smerteklinikker og lignende rundt om i hele landet, der kan hjælpe dig med at finde en kur mod migræne.