En kvinde i profil

Få styr på økonomien, og få mere overskud i hverdagen

g43

De fleste kender nok til det, når man sidder og spekulerer på, om det egentlig kan betale sig med den forsikring eller om man skulle have valgt den billige. Vores privatøkonomi kan være grund til mange bekymringer. Det er ikke nødvendigvis muligt at fjerne dem helt, men man kan prøve. Du vil næsten kunne mærke, hvordan dine skuldre bliver lettere af ikke at skulle bekymre sig om økonomien hele tiden. Føler du dig lidt stresset til hver dag, så er det en rigtig god idé at tage et kig på din økonomi, for at se om noget af stresset findes her. 

Glad kvinde med overskud

Få styr på den økonomi

Først og fremmest handler det om at bide i det sure æble. Hvis du har undgået at sidde med din økonomi, så er det bare med at rive plastret af med det samme. Du får det straks bedre, hvis du har fået et ordentligt overblik. Har du hverken excel ark eller anden form for overblik, så er det bare med at lave det. Noter både dine faste indkomster, men også udgifter. Herefter bør der står, hvor meget du har tilbage månedligt. Husk også at regn punkter såsom mad og transport med, når du kigger på dine udgifter. Det er nemlig to helt essentielle punkter.

Der skal også være plads til fornøjelser

Har du dog lidt tilovers, kan du da med fordel bruge dem på dig selv. Det kan være rigtig hårdt kun lige at have nok penge til, at det hele løber rundt. Føler du dig stresset over din økonomi, skal du derfor også huske at tage en dyb indånding og give dig selv en pause. Du kan altid snakke med banken, hvis du føler det er ved at gå helt skævt. 

Har du dog penge til lidt ekstra fornøjelser, kan det være din måde at afstresse på. Forkæl dig selv med et stykke tøj eller noget lækkert mad, hvis du kan finde plads til det i budgettet. 

Lommeregner, tal, penge

Dette skal du undgå

For at undgå at skabe flere problemer end nødvendigt, er der selvfølgelig også noget, du bør styre helt udenom. Det lyder rigtig nemt at låne penge nu og her, men det kan faktisk være en rigtig stor byrde for dig langsigtet. Når du låner penge, skal du nemlig også betale dem tilbage – og der handler det om at gøre det så hurtigt som muligt. Ellers kan det nemt gå hen og blive en dyr fornøjelse. Sørg derfor at gå en stor bue uden om lån, også selvom det er nemt og enkelt. Overvej om du virkelig har brug den nyeste iPhone lige nu og her, eller om du kan vente blot en par måneder til du har sparet sammen.