Designklassikere er populære i mange danske hjem

g43

Her i Danmark, har vi altid været glade for design, særligt dansk design. Vi er stadig gode til at hylde de mange danske designere, både de nye og de gamle. Mange danskere hylder dem ved at anskaffe sig deres værker i form af stole, lamper og andre ting til hjemmet. Vi elsker dog ikke kun dansk design. Designere med andre nationaliteter har også fået står anerkendelse i Danmark. Et eksempel herpå er Charles Eames og hans flotte stole. Der findes et hav af designklassikere, som stadig den dag i dag er populære, selvom de har mange år på bagen. Den smukke DSW stol designet af Charles Eames står i mange danske hjem den dag i dag. Lige ledes står Charles Eames flotte værk, deres RAR gyngestol i mange danske hjem. Hvis du vil vide mere om Charles og Ray Eames, kan du købe deres biografi og læse om meget mere af deres arbejde.

De kendte Eames stole

Eames stolene hitter lige nu hos mange unge mennesker og står altså i mange moderne hjem, selvom det er mange år siden at stolen blev designet. Ligeledes hænger den kendte knagerække nok i mange hjem, rundt om i landet. Stolene og knagerækken er designet af to mennesker – Charles og Ray Eames. De var gift og har i gennem årene designet mange ting, ikke kun møbler.

I 1940’erne og helt op til 1960’erne udtrykte de deres designmæssige vision i flere forskellige objekter. De designede bygninger, udstillinger og selvfølgelig møbler. De klassiske Eames stole blev designet i denne periode. Ægteparret er blevet kåret som de mest indflydelsesrige designere i det 20. århundrede, hvilket vidner om den kæmpe indflydelse deres designmæssige vision har haft på mange områder. Parret brugte deres nysgerrighed til hele tiden at skabe nye visioner. De elskede at være innovative og anvendte nye materialer, som skulle revolutionere opfattelsen af hvad møbeldesign egentlig er. Blandt deres innovative løsninger kan nævnes bruges af fiberglas og formspændt krydsfiner.

Wegner hitter

En af de største danske møbeldesignere er Hans Wegner. Hans stole står i mange hjem, både i nye modeller og de helt originale modeller. Wegner havde sin storhedstid i 60’erne, hvor han producerede en lang række af møbeldesigns. Når man tænker på en Wegner stol, skal man ikke bare tænke på en stol. Det er et stykke unikt håndværk, som er gennemtænkt fra start til slut. Der er en mening med hvordan de enkelte stole præcist er udformet og de er altid lavet i de bedste materialer. Når man køber en Wegner stol, køber man ikke bare en stol. Man køber et stykke dansk designhistorie.

Hvis du går på loppemarkeder, kan du være heldig at finde en af de originale stole fra hans storhedstid. De kan dog være meget dyre, hvis sælgerne er klar over hvor unik stolen er. Man kan dog også være heldig at gøre et kup på mange loppemarkeder. Hvis man hellere vil have en ny stol, produceres mange af hans design heldigvis stadig den dag i dag.