Terrassevarmer

Terrassevarmere – fordele og ulemper

g43

I øjeblikket har vi fantastisk sommervejr, allerede inden vi er gået ind i sommermånederne. I denne maj måned har vi haft flere sommerdage end hele sidste år. Det er næsten uvirkeligt, men lad os håbe det varer ved. Selvom vejret er kommet op over de magiske 20 grader, så bliver det stadigvæk køligt, når solen går ned. Hvis du stadig vil nyde vejret uden at skulle pakke dig ind i flere tæpper, kan en terrassevarmer være løsningen. Det betyder jo så også at du kan holde dig vågen lang ud i nattetimerne. Til trods for at det nok betyder træthed dagen derpå 🙂

Der er flere forskellige terrassevarmere på markedet. Du kan både købe elektriske terrassevarmere og gasterrassevarmere. Få her et overblik over forskellene mellem de to udgaver.

Elektriske terrassevarmere

De elektriske terrassevarmere er enestående til at holde dit udendørs område varmt på kølige aftner. En af fordelene ved en elektrisk terrassevarmer er at den at bruge. Placer den, hvor du gerne vil have at den skal stå, sæt stikket i stikkontakten og så er den klar til at varme. Derudover er den det sikre valg, hvis dit udendørs område er lukket af og ikke så godt ventileret.

Elektriske terrassevarmere har også nogle ulemper. Naturligvis kræver en elektrisk terrassevarmer elektricitet, det kan man ikke komme udenom. Men det betyder også at den, modsat en gasterrassevarmer, ikke har en uafhængig strømforsyning. Ergo, hvis strømmen går, så er du lidt på herrens mark, hvis du gerne vil have gang i din terrassevarmer. På den anden side, hvis strømmen går, så har du nok andre ting at tænke på, end at tænde din terrassevarmer.

Igen fordi terrassevarmeren kører på strøm, så skal den stå i nærheden af en stikkontakt, hvilket kan begrænse dine placeringsmuligheder. Dog kan en forlængerledning afhjælpe dette problem. En sidste ulempe ved elektriske terrassevarmere er at de ikke er så hurtige til at varme op, som andre produkter.

Gasterrassevarmere

Terrassevarmere, som bruger gas tilbyder fleksibilitet og hurtigt opvarmning. Fordi gasterrassevarmere har en uafhængig strømkilde kan de placeres lige, hvor du ønsker det. De kan også stadig bruges, hvis strømmen går, så længe den har gas i tanken.

Apropos gas i tanken, så er det noget du skal være på forkant med. Ellers står du en aften, når alle forretninger er lukket og mangler gas – så kan det være træls at den har en uafhængig strømkilde.

Design og modeller af terrassevarmere

Uanset om det er en terrassevarmer som kører på elektricitet eller gas, så kan de fås i flere forskellige designs. Derfor er der mange, som bruger deres terrassevarmer som et dekorationselement til deres udendørsområde.

Terrassevarmere kommer også i flere forskellige modeller – gulvmodel, bordmodel, hængemodel og vægmodel. På grund af gasflasken fås gasterrassevarmere dog kun i gulvmodellen.

Alt efter, hvor meget plads du har at gøre godt med, så kan de forskelle modeller være mere eller mindre brugbare for dig. Bordmodellen, hængemodellen og vægmodellen er især fordelagtige, hvis du ikke har så meget plads. Bordmodellen er mere fleksibel og kan flyttes rundt efter behov, hvorimod hængemodellen og vægmodellen bliver sat op, hvor de skal sidde og så bliver de der.

Hvis du har masser af plads, så kan gulvmodellen være det rigtige valg. Her fik du et lille overblik over fordelene og ulemperne ved elektriske og gas terrassevarmere.