søvn

3 måder du kan få mere energi i din hverdag

g43

Den kan være svært at holde energiniveauet højt, hvis man har en travl hverdag. Der kan være mange forskellige ting, der medvirker til, at du føler dig træt i din hverdag. Det kan for eksempel være, at dit arbejde dræner dig for energi. Mange kender sikkert oplevelsen af at komme hjem fra arbejde og ikke kunne overskue andet end at smide sig på sofaen og se på fjernsyn. Der er ikke noget galt i en omgang hårdt arbejde, men det må helst ikke være sådan, at det ødelægge resten af dit liv. Er der tale om et særligt slemt tilfælde, kan det være, at du er ramt af det, der kalde kronisk træthedssyndrom. Det er en lidelse, som flere danskere, end man tror, lider af. Der er heldigvis midler, man kan tage i brug for at få mere energi i hverdagen. Læs med herunder og få tre gode ideer til, hvordan du kan fjerne trætheden.

1. Få styr på din døgnrytme

Man siger, at der findes A- og B-mennesker. Nogle går naturligt tidligt i sent og står tidligt op, mens andre går sent i seng og står sent op. Ideen er, at dette er noget, som ikke står til at ændre. Men dette passer faktisk ikke. For nogle mennesker, vil det sikkert være utroligt svært, men det kan faktisk lade sig gøre, at ændre sin døgnrytme. Det kræver dog en særlig indsats. Men det vil i sidste ende være det hele værd, da dette har stor indflydelse på kvaliteten af ens søvn.

2. Fjern din smartphone fra dit soveværelse – den kan ødelægge din søvn

En anden ting, som spiller en enorm rolle i forhold, hvor godt man sover om natten, er om man bruger sin smartphone lige inden, man skal sove. Dette er en vane, som mange sikkert vil erklære sig skyldig, selvom de sikkert godt ved, at det ikke er en særlig sund vane. Rigtig mange mennesker har deres telefon til ladning på natbordet lige ved siden af sengen. På den måde er det utroligt fristende lige at tjekke Facebook og lignende, inden man skal sove. Dette er dog en rigtig dårlig ide. Grunden til dette er, at det blå lys, som skinner fra vores mobiltelefons skærm, gør, at vi har svære ved at falde i søvn. Lyset gør nemlig sådan, at vores hjerne ikke producere melatonin – det stof, der gør, at vi falder i søvn.

3. Tag på en afslappende ferie i en uges tid og vend tilbage på job med ny energi

Sommetider efter man har arbejdet rigtig hårdt og intensivt i en længere periode, så kan det være tiltrængt med noget ferie. Vi kender det alle sammen. Det er nogle gange nødvendigt at kunne koble af i en uges tid og få ladet sine batterier op igen. Dette gøres allerbedst med en uges ferie til en dejlig varm destination. Men vi ved jo alle sammen, at rejser og flybilletter ofte kan være en meget dyr fornøjelse. Sådan behøver det dog ikke nødvendigvis at være. Vil du rigtig billigt af sted, skal du holde øje med de billige afbudsrejser. Her kan der nemlig være rigtig mange penge at spare. Klik for at læse mere om de billigste afbudsrejser.