træt ved computeren

Et godt gaming bord er uundværligt for dit helbred

g43

Gaming er ikke et harmløst tidsfordriv. De fleste gamere bruger flere timer dagligt på at spille. Det er noget af det mest slidende for kroppen. Og værre endda er, at du ikke lægger mærke til det, før det er for sent. Hvis du arbejder som skovhugger, ville du relativ nemt lægge mærke til, når grænsen for hvad din krop kan tåle er nået. Du bliver træt, og dine muskler bliver ømme.

Men når du sidder i mange timer på en stol, ved et bord, så stresser det kroppen uden at du lægger mærke til det. Dine muskler bliver ikke trætte, men stive. Samme sker med din ryg. Dine ryghvirvler presser konstant på bruskskiverne, og det er de slet ikke designet til.

Der er altid pres på bruskskiverne, som fungerer som en slags støddæmpere for rygsøjlen. Når du bevæger dig, skifter belastningen hele tiden, og det har de det fint med. Men stationær belastning ødelægger dem med tiden.

Et godt gaming bord er ergonomisk formet

Ergonomi drejer sig om at udvikle møbler, apparater og redskaber, så de ikke skader kroppen. Et gaming bord er ikke bare et bord. Det er et bord som er udviklet som et ergonomisk redskab. Det er formet sådan, at du belaster kroppen og ryggen mindst muligt, når du gamer i mange timer.

Et godt gaming bord er sådan set den bedste gave du kan give din krop. Godt computer grej er vigtigt for dit spil. Uden det, kan du ikke vinde. Ergonomiske møbler, dvs. gaming bord, og også en gamer stol, er mindst lige så vigtige. Uden dem vil du simpelthen skade din krop med tiden. Og fordi rygsøjlen er den del der bærer mest belastning, går gaming også mest ud over rygsøjlen.

Pas på din ryg med et godt gaming bord

Stillesiddende stillinger i mange timer kan give dig en diskus prolaps. Det er en ekstrem smertefuld, og meget alvorlig ryglidelse. Ubehandlet, kan den ende med at give dig lammelser, både i arm eller ben. Lige meget hvor mange penge sådan et gaming bord kan koste dig, så er det i længden meget billigere end en ryglidelse. Ryglidelser bliver ofte kroniske. I praksis betyder det livslange smerter og begrænsninger.

Her kan du finde en guide til gode gaming bord, som er den bedste gamer gave til dig selv.

Yoga holder dig sund

Som gamer har du hårdt brug for fysiske aktiviteter der kan styrke din krop. Og her er yoga helt perfekt. Yoga må være en af de mest effektive aktiviteter for at holde kroppen i form. Det ser måske ikke sådan ud, men det er meget intensivt. At det også giver dig et roligt sind, og styrker din koncentrationsevne er et ekstra plus. Det er mentale evner som er nok de mest vigtige i gaming.

Her finder du tips og info om yoga og yoga udstyr.

yoga

Menneskekroppen er ikke lavet til at sidde stille. Den er lavet til at være mere eller mindre i konstant bevægelse. Når du ikke er tilstrækkeligt fysisk aktiv, vil det skade kroppen. Folk tror at man får stive muskler af at træne for meget. Det er ikke helt korrekt. Når du træner, kan dine muskler føles stive. Men det er fordi muskelcellerne har været på arbejde. Det du føler er faktisk en stimulans for musklerne, så de bliver stærkere.

Men når du ikke bruger dem, bliver de virkelig stive og hårde. Inaktivitet kan også sulte en muskel, så der sker varige skader på celleniveau.

Yoga er helt perfekt til at holde dine muskler raske, smidige og stærke.