Arbejdende mand

Få mere overskud i hverdagen: hav styr på disse ting

g43

Er man meget træt, er dagligdagen ikke sjov at skulle igennem. Det kan være svært at føle sig oplagt og have overskud, når man lider af en nærmest uoverkommelig træthed. Enhver hjælp man kan få for at få mere overskud, vil derfor sikkert blive modtaget med kyshånd.

Læs derfor her nogle gode råd til hvordan du kan få mere overskud ind i hverdagen, ved at have styr på følgende ting.

Par laver mad

Styr på jobsituationen

Når man lider af kronisk træthed, kan det føles nærmest uoverkommeligt at skulle møde op på sin arbejdsplads. Derfor gælder det om at gøre det at være på arbejdsmarkedet så nemt for sig selv som overhovedet muligt. Gør man nemlig det, vil man kunne mærke mere overskud ved ikke også at skulle bekymre sig om sit arbejdsliv.

Få derfor styr på din fagforening og a-kasse. Er der styr på a-kassen, kan du mærke mere overskud ved at du vil have færre bekymringer i forbindelse med hvad der kommer til at ske hvis uheldet er ude, og du mister dit job.

 Savner du derfor mere overskud i din hverdag, kan dette være et rigtigt godt sted at sætte ind. Med styr på jobsituationen kan du være rolig, tryg og have en ting mindre at bekymre dig om.

Lev et simpelt liv

Næste ting, som er god at få styr på, er livet. Ved at leve et simpelt liv, vil du nemlig kunne mærke overskud til de ting, som du gerne vil. Det kan derfor sagtens betale sig at skære al det unødvendige væk, så du kun skal fokusere på det vigtigste, og det, som betyder noget for dig.

Husk på at det er helt ok ikke at have en masse planer hver eneste uge. Hvis det rigtige for dig er ikke at have planer hver weekend, skal du bare gøre det. Det eneste der virkeligt betyder noget, er at du har overskud og kræfter til at gøre det, som du gerne vil – også hvis det er på bekostning af ting, som du føler at du burde gøre. 

Pige i naturen

Hav et rydeligt hjem

Noget som overraskende godt kan have en stor betydning for ens overskud, er hvor rydeligt ens hjem er. Det kan nemlig godt tage meget mental energi hvis ens hjem er rodet. Vil du derfor gerne have noget mere overskud, kan det derfor godt være en god ide at bruge noget energi på at få ryddet det værste op.

Når ens omgivelser er ryddelige og overskuelige, bliver det ofte svært at føle overskud. Prøv det derfor af, og se om du ikke også kan mærke mere energi ved at holde omgivelserne ryddelige. Det kan i hvert fald sagtens give meget mere overskud i hverdagen!