sundhed

Sundhed starter om morgenen

g43

At være sund og generelt have en sund hverdag er ikke noget, som du kan begynde på når du kommer hjem fra arbejde. Det er en ting, som bør være en del af hele din hverdag. Du kan ikke begynde at træne to gange om ugen og forvente, at hele dit liv bliver væsentligt anderledes. For tværtimod er det ofte de helt små ændringer der gør, at du bliver sund. For det første kan det være en ide at vente lidt med at spise om morgenen. Tag et glas vand når du vågner og lad kroppen vågne af sig selv. Hvis du som det første giver den en stor portion havregrød kan det være voldsomt for den. Derfor er det bedre, at du starter ud med et glas vand og venter med kaffe og mad. Du kan også få hjælp af en ernæringsekspert hvis du er i tvivl om hvad der er godt for dig. Det kan koste nogle penge, men du har formentligt råd til det hvis du tager et store og sikre billige lån.

Yoga i løbet af dagen er godt

Mange har en klar opdeling af deres hverdag. Der er morgen, arbejde, eftermiddag og aften. Og alle disse perioder foregår forskellige steder. For eksempel ser man aldrig træning som en del af ens arbejdsdag. For træning er noget man gør når man kommer hjem og måske endda skal have overstået. Men mange vil faktisk få meget ud af at træne på deres arbejdsplads. Og her er det ikke træning i klassisk forstand. Det er snarere træning set som noget der udvikler både krop og sjæl.

sund-kost

En halv times yoga lige efter frokost vil gøre underværker. Det vil slet og ret gøre, at du er mere effektiv når du arbejder. For hvis du tænker godt efter vil der være rigtig meget tid på dit arbejde hvor du rent faktisk ikke arbejder fokuseret. Du sidder måske og er på internettet eller snakker med kollegaerne. Hvis du derimod bliver meget fokuseret i en halv time hvor du laver yoga kan du være sikker på, at du har fornyet energi efterfølgende.

Vær aktiv med kollegaerne

At have andre at dyrke motion med gør altid, at man er langt mere tilbøjelig til at gøre det. For det er altid når man finder andre mennesker at gøre ting sammen med, at det bliver sjovt. Derfor kan du være sikker på, at du får mere motivation og blod på tanden hvis du dyrker motion med kollegaer. For eksempel kan I forhøre jer hos chefen om ikke I kan få tid og penge til en yogainstruktør. Vælg en god yogainstruktør og find ud af hvor dejligt det kan være at få strukket kroppen godt igennem mens man fokuserer på noget andet end ens hverdag.

Det er klart, at det godt kan være, at det ikke er noget I kan få hver dag. Men at få en yogatime en gang om ugen på arbejdspladsen vil også være en stor luksus. Det kan være, at I på arbejdspladsen har et rum der aldrig bliver brugt. Her kan man så vælge at dyrke yoga således, at man sammen bliver strukket ud. Det kan gøre, at man går fra timen med en fornyet energi og det er naturligvis en skøn følelse. Tag skiftetøj med til yoga således, at du ikke bliver for svedig når du skal tilbage til computeren.