stress

3 tips til mindre stress i hverdagen

g43

I denne moderne tid, hvor vi har tusind ting, vi skal nå i løbet af en dag, så er det meget nemt at føle sig stresset. Det er derfor vigtigt at kende til nogle små tricks, som man nemt kan indføre i sin dagligdag, så man føler sig mindre presset.

Her kan du læse om tre ting, som du kan gøre til vaner, som vil hjælpe dig på længere sigt med at holde humøret oppe og stressen nede.

vejrtrækning

Fokuser på vejrtrækning

Meget ofte kan vi komme ind i en fælde, hvor vi kører derudaf – rent mentalt – med 180 km i timerne, og vi når ikke lige at stoppe op og mærke efter, hvad det er det gør ved en. Og meget ofte går den hurtige fart, vi kører, også noget ved vores vejrtrækning og gør den mere overfladisk.

Det er derfor en god ide at give sig selv små påmindelser i løbet af dagen, så man husker lige at stoppe og trække vejret. Som lige nu. Ind. Ud.

Hvor ligger din vejrtrækning henne? Er den helt nede i maven, hvor den bør være? Eller ligger den og svæver oppe omkring din hals.

Du kan enten sætte en alarm til at ringe på din mobil flere gange om dagen eller efterlade små sedler rundt omkring til at minde dig om, at du bør trække vejret.

Køb ting online

Meget ofte bruger vi rigtig meget tid på simpelthen at fragte os frem og tilbage fra sted til sted. En måde du kan bruge mindre tid på dette er ved simpelthen at begynde at købe ting online.

I dag kan du købe langt de fleste ting online. Dagligvarer, børnetøj og legesager, bøger, medicin og meget mere. 

I stedet for at bruge tid på at komme ned i en fysisk butik kan du i stedet sidde hjemme i sofaen og bruge fem minutter på lige at bestille dine ting hjem. 

shopping

Spis sundt

Mental helbred hænger sammen med fysisk helbred. Hvis vi spiser usundt, så giver det os også et dårligt humør, og vi er generelt ikke så godt forberedt til at håndtere hverdagens stress og pres.

Sørg derfor altid for at have en god kost. 

Det er nemt at falde ind i en dårlig vane med at købe pizza og færdigretter, hvis man føler sig presset og stresset. Men en måde at komme den stress til liv er faktisk at begynde at føle sig godt tilpas i egen krop. Og det starter med maden.