Tennisbold

Bliv sund og træt med padel tennis

g43

Vil du holde dig sund, skal du bruge din krop. Vil du blive træt, så du sover godt, skal du også bruge din krop. Så brug din krop, og slå flere fluer med et smæk.

Din krop er skabt til at blive brugt hver dag. Den kan ikke holde sig rørig, hvis den ikke bliver brugt. Derfor bør du bruge din krop hver dag og dyrke noget motion. Du skal ikke dyrke hård motion hver dag, men du skal bruge din krop.

Har du problemer med at sove, kan det hjælpe at dyrke motion. Når du bevæger dig, bliver du træt. Du frigiver også nogle stoffer, som gør det nemmere for dig at sove, når det bliver nat. Så motion kan forbedre din søvn.

Tennisudstyr

Prøv padel tennis

Måske er du lidt træt af hele tiden at lave det samme. Det er de samme motionsformer vi tyr til igen og igen. Vil du gerne prøve noget nyt, så kan du prøve padel tennis. Det har du nok ikke prøvet før. Det er også muligt, at du slet ikke har hørt om det før.

Padel tennis er faktisk en blanding af tennis og squash. Man spiller det på en bane, som er mindre end en almindelig tennisbane. Den har desuden glasvægge. Man bruger et padel bat og padel bolde. Reglerne er en blanding af reglerne i henholdsvis tennis og squash.

Udstyret

Hvis du vil prøve padel tennis, skal du have det rette udstyr. Du skal også bruge en padel tennis bane. Du kan starte med at undersøge, hvor du kan finde sådan en.

Af udstyr skal du bruge et padel bat. Som nybegynder bør du finde et langsomt, men let padel bat. Efterhånden som du bliver mere erfaren, kan du skifte til et hurtigere og tungere bat. Padel bat findes i forskellige former. Som begynder kan du have en fordel i at vælge et rundt padel bat.

Du skal også bruge padel tennis bolde. De ligner tennisbolde, men det er ikke optimalt at spille padel tennis med en almindelig tennisbold. De er ikke ens.

En ny populær sport

Hvis du ikke har hørt om padel tennis før, så har du nu. Ellers ville du nok snart høre om det. Det bliver nemlig større og større. Det har spredt sig ud i mange lande, blandt andet Danmark.

I padel tennis spiller man sammen to og to som i double. Det handler altså lige så meget om samarbejde som om at kunne ramme bolden.

Bolden må ramme væggene rundt om banen, så det kan blive en seriøs udfordring for modstanderne at returnere bolden, hvis man spiller godt.

Squash

Motion og søvn

Som nævnt er motion godt for din søvn. Din krop er nemlig skabt til at blive brugt. Dine muskler vil gerne arbejde. Hvis de ikke får lavet ret meget i løbet af en dag, har de svært ved at slappe af om natten.

Du bør altså bruge din krop hver dag, men det er ikke en god idé at lave for meget lige før sengetid. Det kan gøre det sværere at falde i søvn. Så dyrk din padel tennis om dagen.

Har du søvnproblemer, er der også andre faktorer, du kan kigge på. Fx skal dit soveværelse være indrettet til søvn. Der skal ikke være for koldt, men heller ikke for varmt. Der skal være mørkt, og du skal ligge godt i din seng. Alt for mange ting og sager i soveværelset kan også forstyrre. Specielt skærme skal du gerne tage væk.

Det er tiltag, du nemt kan indføre selv. Har du længerevarende søvnproblemer, skal du dog huske at tale med din læge om det.