trae

Få naturen ind i hjemmet

g43

Det handler om at have et hjem, der giver en energi. For med energi til hverdagen, bliver alting meget lysere og gladere. En af de allermest energigivende ting, vi har på vores jord, er naturen. Og bor man ikke tæt på skov eller strand, er der stadig råd for at få naturen ind i hverdagen. Nemlig ved at køb et plankebord.

 

Et plankebord giver mere overskud

I modsætning til at have noget, der ligner at det kommer direkte fra fabrikken, er det noget helt særligt at have et plankebord i hjemmet. Helt naturligt vil det danne centrum for hele rummet, fordi det har en anden udstråling end resten af møblerne. Det er stort, det er rustikt, det er elegant og det er nærmest som at gå en tur i skoven på en grøn forårsdag. At have smukke, unikke træplanker i hjemmet kan også give en følelse af et bedre indeklima, fordi det nærmest kan virke som om træet trækker vejret og skaber god luft i rummet i modsætning til en plastikoverflade, der nærmest kan suge energien ud af ethvert rum.

 

Find det bord, der passer til dit hjem

Man kan få plankeborde i rigtig mange forskellige afskygninger og størrelser. Så uanset hvilken stil, ens hjem er præget af, vil man kunne finde et plankebord, der passer ind i denne. Hvis man starter med at tale om benene på plankebordet, så kan en udskiftning af dem gøre en verden til forskel for bordets præg på rummet. Hvis man har at gøre med et rum, der ikke er så stort, kan det være en god idé at vælge et plankebord, der har hvide eller lyse ben. Sorte ben egner sig bedre til store rum, fordi jo større rummet er, jo mere kan det bære et stort møbel, der fylder meget, både pladsmæssigt men også lysmæssigt. Herefter skal man overveje, hvilken type af bordplade, man gerne vil have til sit bord. Der findes jo mange forskellige sorter af træ, og man har frit valg mellem en masse forskellige slags. Udover typen af træ, der bliver brugt, har overfladebehandlingen af træet faktisk også en ret stor indflydelse på, hvilket finish og look, plankebordet vil få. Om det får et glansfuldt, sleek look, eller om det bliver mere mørkt og rustikt i overfladen.

træer

Hvis pladsen er trang

Hvis man ikke helt har nok plads i hjemmet til et faktisk spisebord af træ, er der heldigvis andre måder, hvorpå man kan få et plankebord ind i indretningen. Man kan for eksempel købe et sofabord, der er lavet af planker. På den måde kan man få naturen ind i rummet uden at ofre så meget plads. Man kan også få et plankebord som skrivebord.

 

Kan holde til at blive brugt

Det bedste ved at have et plankebord er, at de kan holde til lidt af hvert. Er man en børnefamilie er det helt genialt at have et plankebord, fordi der er simpelthen ikke dét, et plankebord ikke tåler. Tuscher, spildt mælk, spildt rødvin, modellervoks, maling, stearinlys. Man skal ikke være bange for at spilde på et plankebord. Også fordi der er også noget over et bord med lidt patina. Et bord, hvor man kan se, at der er nogen, der bruger det hver dag og lever omkring det, er et smukt bord.