Tricks til at give mere ro i hverdagshusholdningen

g43

Når du lider af kronisk træthedssyndrom eller for den sags skyld i det hele taget, har brug for at optimere praksisser i din hverdag med målet om at minimere stress og give mere tid og overskud til fred og genopladning af dit system, når du er hjemme, så er der mange parametre at skrue på.

Et parameter at skrue på er rengøring, havearbejde og udendørs vedligeholdelse. I det hele taget praksisser i din husholdning, der gør det så nemt som muligt at få ordnet tingene effektivt, samt at man måske hurtigt kan få en afklaring og finde en løsning på, hvordan man bedst og mest effektivt løser de udfordringer, der kan opstå i en hverdag.

Woman in Gray Tank Top Lying on Bed

Kronisk træthedssyndrom og hverdagen

Hvis du eller en du kender lider af kronisk træthedssyndrom, så ved du hvor meget det ofte kræver at være i en almindelig hverdag. Selv hvis du ikke lider af syndromet mærker mange mennesker i perioder, at hverdagen presser i det stressede liv, som er formet af vores samfundsstruktur.

For at højne sin livskvalitet er det alfa og omega, at du naturligvis anerkender at have en udfordring, eller at få diagnosticeret din lidelse. Nogle gange kan du også bare selv mærke, at hverdagen strammer, og at det er tid til at optimere eller forandre, nogle ting i livet.

En gang levede mennesket i pagt med naturen. Dengang levede vi mere, som det var naturligt for os. I dag lever vi faktisk på en måde, der grundlæggende ikke er sund for os. Det er eksempelvis dybt unaturligt, at vi tager afsted 37 timer om ugen på arbejde, sætter vores børn af hos andre og sætter os foran et fjernsyn, når vi skal slappe af og omgiver os med ting i stedet for natur. Når vi sover, er vi omgivet af elektromagnetiske stråler fra wifi, smartphones – både egne og også naboens, hvis du bor i lejlighed. Vi bombarderes med blåt lys fra skærme, inden i vi skal sove og kommer aldrig rigtig ned i gear. 

Vores nervesystem er skabt til at bevæge sig både i sympatisk og parasympatisk gear – altså både i aktiv fase, men også det modsatte, hvor vi hver dag bør komme i dyb ro. Mange mennesker kommer på grund af et hav af stressende faktorer aldrig ned i roen. Det alene er nok til at skabe dybe ubalancer og symptomer på disharmoni og lidelse.

Derfor er det vigtigt at tage sine egne udfordringer seriøst og fjerne byrder og besvær, hvor man kan.

Black and White Spray Bottle

Husmortricks og havetricks kan lette

husmortricks.dk kan du finde gode tips til løsninger i have og hus indenfor forskellige genrer, lige fra pletfjerning på vasketøj, kalkfjerning, bananflueinvasioner, klargøring af vinterbolig. Fjernelse af rust, glaspest, udendørs flisepest, fjernelse af grafitti, bladlus, vinduespudsning. Eller fjernelse af hår, lugt og urinpletter fra dyr.

Close-up Photography of Fawn Pug Covered With Brown Cloth

Dyrehold – dyr har også brug for oaser og ro

Har du dyr så ved du, at dyrs ro eller umiddelbare glæde og energi samt evne til at være i nuet er noget, der giver glæde og ro hos mennesker. Dette ved de fleste dyrelskere. Det er dog også vigtigt både, at dit dyr har en mulighed for at være i balance og også, at du har mulighed for at sørge for dit dyr og dig har de rutiner, der gør det nemt at holde ro og orden og måske regelmæssighed i jeres vaner.

Er du den heldige person, der har eksempelvis en hund som familiemedlem, så kan vi henvise til dejlige hundesenge på hundeseng.dk. Her kan du finde en lækker seng til din hund, som han eller hund kan bruge som sin helt egen base.