seng

Tag sunde valg

g43

Det er enormt vigtigt, at man sover godt, for at man kan fungere optimalt den næste dag. Hvis man bor i en lejlighed, hvor pladsen er knap, og man mangler steder til at opbevare sine ting, bør man overveje at anskaffe sig en god seng med opbevaring for at man både får den gode søvn og samtidig har plads i rummet. En anden vigtig faktor er motion. Motion er nemlig med til at gøre dig glad og tilpas. 

Tag på ferie

Drømmer du dig sommetider væk fra den travle og ensformig hverdag og ned til varmen? Det kender alle vist til en gang imellem. Der er bare ikke noget bedre end at bryde fra de daglige mønstre og trække stikket for en stund. Det er faktisk en god investering for dit velvære at planlægge en rejse væk i ny og næ, for så kan du komme væk og slappe af uden af have nogle bekymringer og komme hjem igen med en fornyet energi og en lyst til at følge rutinen igen. En ferie behøver ikke være ensbetydende med de store planlægninger og forudbestillinger. Begrebet kan nemlig vendes og bøjes på alle måder.

Det handler blot om, hvad der skal til, for at du kan lukke ned for alt det trivielle. En rejse sydpå kan også nemt bestilles med kort varsel, og faktisk kan man sommetider spare penge på den måde – så ikke noget med, at der skal spares op i flere år forinden. Uanset om du er til campingferie, charter eller oplevelsesrejse, så er det vigtigt at indflette dette enormt vigtige ladningselement.

strand

Vær social

Efter en lang arbejds- eller skoledag, frister tanken om en dag på sofaen. Disse dage er vigtige at tage for at få slappet ordentligt af, men hvad der også er vigtigt for at holde sig sund og rask, kan være at mødes med de mennesker, man holder af. Tag dig fx tid til en gåtur med din ven eller tag hen og besøg et familiemedlem. Selv i en træt tilstand, kan gode snakke og bekræftelse være væsentligt for at føle sig godt tilpas, og føle at tilværelsen giver mening. Det er så nemt at glemme de, man har kært, når det hele går så stærkt. Det behøver ikke altid tage mange timer fra din fyldte kalender, det kan bare være en time indimellem, der bruges på den opladning, der netop er ved menneskekontakten – især i de trygge relationer. Hvis man kun går med egne tanker, får man dertil aldrig nyt input udefra, og det kan blive en ret så kompakt hverdag, hvor dagen altid er den samme næste dag.

Selvom du gerne vil være social, giver det dog også ofte mening at koble af helt alene. Det kan du for eksempel gøre, hvis du indretter dit eget træningsrum i hjemmet – så får du også motion.

Vær kreativ

Det er nemt at falde ind i dårlige vaner og aldrig udforske nye områder. Hvis man føler sig meget træt i hverdagen, kan det måske give en fornyet energi at begynde at gå i gang med nye projekter, som skal fungere som et spændende, opkvikkende element i dit liv. Det kan være, at du skal give dig i kast med nye madopskrifter, for tiden i køkkenet kan være noget ret specielt – især med en god podcast eller musik i ørene – og så kan man altid sidde og nyde resultatet. Og hvem elsker ikke god mad? En anden mulighed er at begynde med strikketøjet. Det er en god måde at komme helt ned i gear og samtidig kan man sidde og producere noget i egne hænder, hvilket kan give en enorm tilfredshedsfølelse. Det er vigtigt at bruge de afslappende timer i døgnet på noget, der ikke omhandler mobilen og de sociale medier, for det kan netop have den modsatte effekt.