Ung mand sigter med gevær

Koncentrer dig, og sov godt

g43

Hvis du skal kunne sove godt om natten, så skal du forberede dig om dagen. God søvn kan kræve god forberedelse. For dem, der ikke har problemer med at sove, er der ikke behov for forberedelsen. Men har du problemer med søvnen, er det et punkt, du bør være opmærksom på – også i løbet af dagen.

Din søvn har stor betydning for dit liv. God søvn giver livskvalitet og sundhed. Fungerer søvnen ikke helt godt for dig, så gør noget ved det. Der skal måske ændres nogle ting i din hverdag og rykkes lidt rundt i dit hjem. Men det vil være alt arbejdet værd, hvis du så kan sove godt.

Træt smiley med nathue

Bliv træt

Du kan blandt andet tænke på, at du skal blive træt i løbet af dagen. Du skal ikke sidde på sofaen og hvile dig hele dagen igennem. Du skal bruge din krop og din hjerne. Frisk luft er også en god ting.

Kan du lide at skyde til måls, kan du investere i et gevær. Så kan du begynde at skyde efter dåser og skydeskiver i baghaven med dit gevær. Det får dig ud i den friske luft. Det får dig i gang med kroppen. Du koncentrerer dig også, fordi du skal prøve at ramme noget småt. Det er alt sammen ting, der kan gøre dig træt.

Mand sover

Skab gode forudsætninger i soveværelset

Når du så i løbet af dagen har sørget for at blive træt ved hjælp af dit nye gevær, så skal du tænke på dit soveværelse. Det skal du sove i. Du skal ikke lave en hel masse andre ting i dit soveværelse. Har du mange ting stående derinde, så flyt dem ud. Har du et fjernsyn stående, så flyt det ud. Plejer du at tage din telefon med i seng, så hold op med det.

Når du fjerner forstyrrelser og skærme, så vil du nemmere kunne falde i søvn. Rodet og skærmenes lys holder dig ikke vågen.

Sørg også for, at temperaturen i dit soveværelse er optimal. Du skal hverken fryse eller svede. Du skal føle dig godt tilpas, så du kan sove skønt.