Kvinde sover i seng

Sov godt i en god seng

g43

Har du prøvet at være på hotel eller sove hos nogen og så sove rigtig dårligt? Var det på grund af sengen? Det er der en vis sandsynlighed for. Vi har nemlig alle forskellig smag, når det kommer til seng. Og der findes mange forskellige slags senge.

Der findes hårde og bløde senge, og nogle kan lide det ene og nogle det andet. Senge fås også i forskellige størrelser og med forskellige madrastyper. Der er altså rigtig mange muligheder. Det er godt, for der er også mange forskellige meninger om, hvordan en seng skal være.

Soveværelse med seng

Skift din seng ud

Ved du, hvordan du foretrækker en seng? Ellers kan du få vejledning i en butik. Du skal prøve at ligge i nogle forskellige senge og mærke, hvad der føles bedst.

Lever din nuværende seng ikke op til dine krav, skal den måske skiftes ud. Hvis du oplever problemer med at sove, og det er sengens skyld, er der en meget nem løsning: Køb dig en ny seng.

Det er meget afgørende for din søvn, at du ligger godt i din seng. Din dyne og pude har også betydning ligesom temperaturen og lys-niveauet i dit soveværelse.

Penge i voksende stakke

Finansiering af ny seng

En ny seng kan være en stor udgift. En god seng er ikke helt billig. Men det vil være alle pengene værd, hvis du kommer til at sove bedre. Så du kan se det som en investering, der vil give dig større sundhed og mere energi.

Har du ikke lige pengene til en ny seng, kan du finde et billigt kviklån. Hvis du låner pengene, kan det gå hurtigt. Så kan du i løbet af et par dage have en ny seng stående i dit hjem. Og du kan ikke komme hurtigt nok i gang med at sove godt.

Låner du penge til en ny seng, vil det bare være at udskyde udgiften. Til gengæld vil en bedre søvn give dig mere overskud til at arbejde. Det kan altså være, at du kan tage et par timers arbejde mere om måneden, og så kan det betale din nye seng. Det vil være en god investering, fordi du samtidig bliver mere sund. Og når lånet er betalt af, kan du arbejde mindre eller have flere penge til rådighed.