Kvinde der sover

Sådan lærer du din hund at sove tungt

g43

Søvn er én af de vigtigste ingredienser, når det kommer til både mental og fysisk sundhed. Uden søvn får du svært ved at koncentrere dig på arbejdet eller på studiet. Manglende søvn kan resultere i mere sygdom, fordi dit immunforsvar svækkes i takt med, at du ikke får de timers søvn, du skal have. Hvis du har en hund, som generelt har svært ved at sove om natten, så kan du nedenfor blive klogere på, hvordan du får din hund til at sove tungere. 

hund der sover

Det skal du vide om din hunds søvn

Det er forskelligt fra hund til hund, hvor meget de sover i løbet af en dag. Som bekendt, så sover hvalpe mere end voksne hunde, fordi de er små. Seniorhunde sover også mere end voksne hunde, fordi de har brug for restitution – ligesom du har.

Det kan være frustrerende at vågne flere gange om natten, fordi din hund pusler rundt og har svært ved at finde ro. Ligeså frustrerende det er for dig, lige så frustrerende er det faktisk for hunden. Hunde har nemlig ligeså meget brug for deres søvn, som vi mennesker har. Hvis ikke hunde får den søvn, de har brug for, kan det gå ud over både trivsel og udvikling. 

Hvis du har en hvalp, bør den i gennemsnit sove 12-18 timer dagligt. Voksne hunde bør sove mellem 13-14 timer, og seniorhunde bør sove mellem 14-16 timer dagligt. Det er især vigtigt, at hvalpe får de timer, de skal have, for at kunne udvikle sig og blive sunde. Derfor er det også vigtigt, at du ikke forstyrrer den, når den sover, ligesom det er vigtigt, du ikke bliver forstyrret. Den bedste måde, du kan sikre både din hund og din egen søvn, er ved at finde det helt rette sovested til hunden – læs mere her canem.dk.

Hund

Sådan laver du en hyggelig sovekrog

For være sikker på, din hund sover tung, trygt og godt, bør du lave en hyggelig sovekrog, som er hundens helt egen. Det kræver, at den bliver placeret i stille omgivelser, hvor den ikke bliver forstyrret. Det giver generelt både tryghed og god komfort for hunden. 

Her kan du for eksempel finde en god hundeseng, der er blød og rar at ligge i. Hvis hunden gerne vil ligge tæt på dig, kan du placere den i dit soveværelse. Det er langt bedre, end hvis hunden ligger ved siden af dig i sengen. På den måde er der større sandsynlighed for, at I begge sover godt og uforstyrret.